Fruitpark Ochten, genieten met de kinderen in de Betuwe!

Het is woensdagmiddag en het is mooi weer. Het ideale moment voor een uitstapje met vriendinnen en de kinderen. Vanmiddag staat een bezoek aan Fruitpark Ochten op de planning. Dit Fruitpark ligt midden in de Betuwe en tussen de fruitbomen is hier van alles te doen voor kinderen. We zijn benieuwd!

We zijn de auto nog niet uit of de kinderen hebben de speeltuin al gevonden. De kabelbaan is al snel favoriet maar ook de rest van de speeltuin valt in de smaak. Ook is er een groot schaakbord en genoeg plek om lekker te voetballen.

We kunnen heerlijk op het terras van Fruitpark Hotel & Spa zitten waar we ook gaan lunchen. De speeltuin ligt een klein stukje van het terras vandaan en er is water in de buurt dus met kleine kinderen is het wel even opletten. Je hebt zicht op de speeltuin dus onze kinderen tussen de 4 en 7 jaar kunnen heerlijk spelen nadat de lunch is besteld. De lunch is heerlijk. De kinderen kunnen kiezen tussen broodjes met jam, chocopasta en knakworst en natuurlijk frietjes. Alle varianten worden besteld en alle borden zijn na afloop leeg dus volgens mij heeft het goed gesmaakt.

Na de lunch is het tijd om het Fruitpark verder te ontdekken. We komen eerst bij de dieren langs. Er is van alles te zien! Er zijn onder andere geiten, schapen, ezels, varkens en paarden. De dieren hebben prachtige verblijven en willen graag worden geaaid. Wat ook leuk is, iets verderop zit een ooievaar op het nest met jongen!

Tussen de fruitbomen door en via spannende bruggetjes lopen we naar een uitkijktoren. Die moet natuurlijk beklommen worden. Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht over het Fruitpark en de omgeving. Wij hebben het dit keer niet gedaan maar je kan op het park ook midgetgolfen. De banen liggen verspreid over het hele terrein. Leuk voor een kinderfeestje!

Helemaal achteraan in het park ligt een blotevoetenpad. Hier hebben de kinderen allemaal naar uitgekeken! Dus snel de schoenen uit en gaan! De kinderen gaan als een speer over de (soms best wel scherpe) stenen, de boomstammetjes, de grote keien, het zand en de houtsnippers. Aan beide kanten van het pad groeit gras dus als het even niet gaat om over het pad te lopen dan kan je altijd door het gras. Daar maken vooral de mama’s gebruik van, de kinderen lijken bijna nergens last van de hebben ;-). De meeste kinderen maken wel drie rondjes op dit mooie pad!

Na het blotevoetenpad is het bijna tijd om naar huis te gaan. Maar eerst moeten de paarden nog worden geaaid en wordt er toch nog even in de speeltuin gespeeld. We hebben een leuke middag gehad en komen zeker nog een keer terug!

https://go-kids.nl/arnhem-betuwe-vallei/blog/fruitpark-ochten-genieten-met-de-kinderen-in-de-betuwe