Ontdek de Neder-Betuwe!

Neder-Betuwe heeft een prachtig rivierlandschap met mooie vergezichten, kronkelende dijken en monumenten, dat zich bij uitstek prima leent voor fietsen, wandelen en struinen. Elk seizoen is weer verrassend anders.

Voor meer informatie over bestaande routes en het fietsknooppuntensysteem, kunt u o.a. kijken op de volgende websites:

www.fietsvriendelijk.nl/rivierenland

www.fietseropuit.nl

www.falk.nl

Wandelen op de klompenpaden

De klompenpaden zijn populair. Het zijn paden in het agrarisch cultuurlandschap die zoveel mogelijk over historisch tracé en onverharde paden via boerenland en landgoederen gaan. Het vertelt zowel de bewoners als de wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met bewoners, bezoekers, vrijwilligers en gemeenten bij te dragen aan de leefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie en het vergroten van de toegankelijkheid van het platteland. Meer informatie kunt u vinden op www.klompenpaden.nl.

Het Marspad

Neem bijvoorbeeld het 13 kilometerlange Marspad dat u langs oeverwallen, oude stroombeddingen en dijken in het prachtige buitengebied van de gemeenten Neder-Betuwe en Buren brengt. U kunt starten bij restaurant Het Gerecht, Dorpsplein 6 in Kesteren. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandelen in Rivierenland

Op de website www.wandeleninrivierenland.nl is er een wandelkeuzenetwerk dat 1.000 kilometer aan wandelroutes samenbrengt en met elkaar verbindt via handige verwijzingen. Om een voorbeeld te noemen: de struinroute Dodewaard-Beuningen waarover is te lezen: ‘Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren. In de Hiensche Uiterwaarden vind je eindeloze rust en ruimte. De uiterwaarden liggen relatief laag en lopen vaak onder water. Daarom gebruiken de boeren dit land zelden. Voor planten en dieren is het juist een plek waar zij ongestoord hun gang kunnen gaan.’ Een prachtplek dus voor de wandelaar om via een pad daarlangs te lopen.

Struinen

Struinen is eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna. De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.

Bekijk hier onze video over de fiets en wandelroutes vanaf ons hotel!

Klik hier voor onze hotel arrangementen!